av Leif Erlingsson
2007-09-23

Tidigare publicerad på lege.net.

Söndag 18 februari skrev jag om IRAK : PALESTINA : AFGHANISTAN – Samma ockupation?  Ett seminarium som hölls söndag 18 mars.

Nu finns seminariedokumentationen för fri nedladdning.


Läs gärna länkarna från IRAK : PALESTINA : AFGHANISTAN – Samma ockupation?.

Läs gärna även den viktiga debattartikeln “Sänd inte fler stridande soldater till Afghanistan” i GP 2007-05-30.  Sverige är i krig, och som artikeln påpekar om Nato:s nya Rules of Engagement, som nu gäller för ISAF, “Ett svenskt kompanibefäl har beskrivit instruktionen som ‘skjut först, fråga sen’.”

Andra bloggar om: , , ,

TILLÄGG, 2007-09-24:  I Fredsdagen den 21 september 2007 citerade jag i egen översättning T F F PeaceTips <TFF@transnational.org>, Nagoya, Japan, 21 september 2007, som citerade SOAS:  “Ett ‘framgångsrikt’ amerikanskt anfall, utan FN godkännande [mot Iran], skulle återföra världen till det tillstånd som existerade i perioden före 1914-18 års krig, men med kärnvapen.  De självutnämnda realisterna hävdar att detta är en oundviklig och hanterbar värld.  Naiviteten i att föreställa sig en värld beväpnad med kärnvapen utan kärnvapenkrig är i extrem grad utopisk.”

Mikael Wälivaara rapporterar på sin blogg att en grupp flygvapenofficerare, försvars- och dataexperter sedan i somras har samlats i ett projekt med namnet Checkmate i syfte att göra slutgiltiga planer för ett anfall mot Iran.  Mikael citerar Brittiska Times Online 2007-09-23, i översättning:  “Den leds av brigadgeneral Lawrence ‘Stutz’ Stutzriem, som räknas som en av de intelligentaste generalerna inom flygvapnet.  Han assisteras av dr Lani Kass, en före detta israelisk officer och expert på cyberkrigföring.“  Som Mikael skriver, “Frankrikes utrikesminister, Bernard Kouchner, ska också ha uttalat sig till stöd för ett anfall. Enligt Times Online ska han ha sagt att det är ‘nödvändigt att förbereda sig på det värsta… och det värsta är krig’.”

Som jag själv kommenterade på UUAA Radio, “En av mina vänner har sedan Frankrikes nuvarande president kom till makten sagt att hans uppdrag är att dra in Europa i krig.  Utrikesminister Bernard Kouchner ‘sköter bara sitt jobb’. …   Tyvärr tycks hela det officiella Sverige på något sätt ha pressats eller köpts in på krigslinjen. Men vanligt folk?  Vad i glödheta tänker de på/med?”

Leif Erlingsson
2007-09-23