av Leif Erlingsson
2007-09-11

Tidigare publicerad på lege.net.

Hej läsare.

Jag bestämde mig för att skriva ett personligt brev till dig.  Jag lägger ut det här så att du kan hitta det, det är just till dig.  För jag antar att du har svårt för de många konspirationsteorierna om 11 september och de raserade tvillingtornen i USA?  Om inte, ber jag om ursäkt att det kommit fel.

Min vän Mikael Wälivaara skrev klokt i en bloggartikel i dag att

De flesta människor vill inte tro att världen skulle ledas av kriminella.  Vi varken vill eller kan föreställa oss att folkvalda politiker skulle kunna mörda egna medborgare bara för att göra privata vinster till sig och sina kompisar.  Själva premissen för en konspirationsteori kring den 11 september strider mot hela vår trygghet som medborgare i en huvudsakligen god och rationell värld.

Och så är det ju.

Att känslomässigt ta till sig att andra människor vill dig illa, vill ha dig död eller sjuk, är jobbigt.  Det är därför du har svårt för de många konspirationsteorierna om tvillingtornen 2001.  Ändå finns det bara en av konspirationsteorierna som är helt omöjlig att försvara rationellt.  Och det råkar vara den officiella.  Konflikten är att alla andra förklaringar är känslomässigt omöjliga att försvara för de flesta människor.  Och där står vi i dag:  Rationellt tänkande mot Känslomässigt.  Jag menar inte att känslor är fel – känslor är viktiga.  Utmaningen är att förena känslor med förnuft.  Att vi har svårt för det vet de som manipulerar, du kan hitta fina citat om att ju större lögnen är ju lättare är den att trycka på folk.

Faktum är att man tillämpar principen ‘ju dummare nyheter ju fler tror på dem’ fullt ut i vår medieverklighet.  De flesta väljer att gå på det – och gör sig därmed samtidigt moraliskt medskyldiga i lögnerna.  Om man tror på lögner en gång må vara hänt, det är lögnaren ansvarig för.  Men om man tror på upprepade och avslöjade lögner, då bär man själv hela ansvaret.  Nå, det är därför de ljuger så genomsynligt och uppenbart för oss:  För att göra oss helt och hållet moraliskt medansvariga i det som sker, t.ex. med kärnvapenanfall mot Iran.

Så, du kan välja att svälja lögner – men du kan inte välja bort ansvaret för att du sväljer lögnerna om och om igen.

Den förre professorn vid University of Wisconsin, Madison, Joel S. Hirschhorn skrev häromdagen denna lilla fina text om detta med att det gör ont, på engelska:

Painful 9/11 Truth
By Joel S. Hirschhorn
10 September, 2007
Countercurrents.org

Min vän Mikael Wälivaara skriver om motiven bakom att man själva skulle göra en så hemsk sak, och om du förstår talad engelska och om du är mycket modig, lyssna på Leuren Moret om en avsiktlig plan att göra människor sjuka och att minska världens befolkning med minst hälften.  Som Mikael skriver, “Kärnvapenprogrammet startade som ett led i en planerad befolkningsminskning — men inte främst av bombernas explosioner utan av det radioaktiva nedfallet, som till exempel kan förklara förekomsten av flera olika cancerformer, men även diabetesepidemier!”

Med anledning av medias behandling av utarmat uran, se Strålande tider:  Torsdagen den 17 november 2005 talade Chris Busby PhD vid ett seminarium i riksdaghuset (modererat av miljöpartiets Lotta Hedström) bl.a. om de globala hälsoriskerna med utarmat uran.  Jag var där och förde anteckningar, se länken nyss.  Miljöpartiets Lotta Hedström sa att “Detta är mörkat.”  Hon har försökt få intresse för motioner kring detta i riksdagen, utan resultat.  Gábor Tiroler från Uppsala, som ibland skriver i medicinsk fackpress, talade om ett aktivt förnekande.  Det går inte att få minsta notis införd om den handlar om utarmat uran, har han fått veta.  Det aktiva förnekandet innebär att man inte bara struntar i att berätta, utan att man också FÖRHINDRAR att informationen kommer ut.  Ingen journalist var närvarande på seminariet.  En journalist från TV4 intervjuade visserligen Busby före – men inget sändes.  Busbys forskning avfärdades givetvis av den närvarande representanten från SSI – Svenska Strålskyddsinspektionen.  Eftersom den inte stämde med deras modeller….  SSI killen kunde dock inte svara på varför så många människor utvecklade skador efter att utarmat uran använts i krigföringen.

Se även & ta kontakt med ARK = Aktionsgruppen mot Radioaktiv Krigföring!

Det jag visar med mitt agerande att såsom bloggare besöka ett mörkat seminarium, och sedan skriva om det, är ett mönster för hur vi måste göra:  Vi måste aktivt delta och rapportera om censurerade händelser.  Det är enda sättet.

Här kan du läsa en bra sammanfattning av de många oförklarade händelserna runt 11 september.

Det finns hjältar överallt.  Bli en, du också!

Leif Erlingsson
2007-09-11