av Leif Erlingsson
2006-05-19

Tidigare publicerad på lege.net.

USA:s historiker är i stort sett överens att det är ett historiskt faktum att George W. Bush är den sämsta presidenten någonsin. (CommonDreams.org onsdagen den 17 maj 2006.)

Men är han det?

I ett avseende är Bush den mest effektiva president USA någonsin har haft.  Nämligen om man gör antagandet att hans mål är att snabbast möjligt förstöra USA.  Det är faktiskt ologiskt att anta att det måste vara inkompetens bakom – varför skulle så mycket inkompetens accepteras ens av den skuggregering som uppenbarligen styr från kulisserna?  Nej, ett mer rimligt antagande är att han gör exakt det han “ska” göra, utifrån skuggregeringens perspektiv.

Terroristerna som har tagit makten över Vita Huset gör vad de kan för att förstöra USA.  Det vore olyckligt om de lyckades.  Trots allt är USA en kraft för mycket gott, många fina tankar kommer därifrån.  Världen blir fattigare, om vi låter konspiratörerna förstöra USA.

För att kunna rädda USA och friheten så måste vi skapa dialog med och även kunna förlåta dem som är en del av det destruktiva systemet.  Vi behöver förstå, men också förlåta.  Vi kanske måste titta på Sydafrikas sanningskommisioner, etc.  Dessa frågor måste DISKUTERAS!  Och vi måste diskutera VARFÖR vissa frågor tystas.  Detta är inget nytt.  Men de senaste 60 åren så har skillnaden mellan verkligheten och mediebubblan bara växt, så att tillvaron i dag av många upplevs som surrealistisk.  Eller som att vi lever i en gobeläng av lögner.  (Pinter myntade det senare begreppet i sitt nobeltal.)

Se vidare mitt inlägg i måndags Någon skulle ha talat där Bush i en freudiansk felsägning som kan laddas ned från Vita Husets webbsite faktiskt säger att hans mål är att förstöra USA.  Se även mellanliggande bloggentrys, som är mycket intressanta och relevanta.

Leif Erlingsson
2006-05-19