av Leif Erlingsson
2008-08-31 08:08

Tidigare publicerad på lege.net.

Jag vaknade nyss, 07:10, från en dröm.  Jag hade precis börjat en anställning på ett företag, ett företag med visioner.  Det var på eftermiddagen, och klockan 14:50 säger någon till mig att kl. 15:00 ska det vara allmänt möte.  Jag går dit.  Det är företagsledaren som talar.  Det är ett bra tal.  Han talar om hur läget är i världen också, och en kvinna bredvid mig ser chockad ut att behöva höra detta på jobbet.  Talaren nämner om en historisk person, en jesuit, som rättat till tidigare felsyn inom vetenskapen, och som tydligen blev påve också.  Jag tänker i drömmen på Pierre Teilhard de Chardin, innan jag hör att han var påve också, mest för att jag inte känner till så många andra jesuiter som varit vetenskapsmän.  Företagsledaren som talar visar en bild på det senaste företaget blivit inblandat i.  Man ser att det är något rött, men man förstår inte riktigt vad det är.  Det är lite hemligt också.  Det känns som han kanske är färdig.  Vi får ställa frågor.  Många händer i luften, min åker också upp, jag vill fråga om vad detta innebär för framtiden.  Ett antal andra frågeställare får svar på sina frågor, men ingen har frågat min fråga.  En kvinna summerar kraftfullt kring att nu med historien om denna visionära påve, kan vi runda av första delen av föredraget och gå vidare.

Men min hand är fortfarande uppe, och jag sitter bara några meter från talaren.  Jag får ordet.  Jag säger att han kommer kanske att svara på mina frågor i den andra delen av föredraget, men det jag hade tänkt fråga var vad detta nya innebär för framtiden.

Talaren går till talarstolen, som jag tidigare inte lagt märke till.  Han ursäktar sig plötsligt – kanske han fick ett viktigt meddelande – och lämnar hastigt lokalen.  Jag har, i drömmen var det inget märkligt, en fuktad trasa i handen.  Medan vi väntar på att han ska återvända går jag fram till talarstolen och börjar torka av den med trasan, för att den ska vara riktigt ren och värdig vår respekterade företagsledare, när han återvänder.

Jag inser att jag borde säga något.  Folk vrider ju på sig.  Jag säger i mikrofonen att eftersom lokalen är bokad och vi ändå är här, om inte talaren återvänder, vill ni lyssna på mina tankar om framtiden?  Och där vaknade jag, och gick till datorn för att skriva ned drömmen.

Leif Erlingsson
2008-08-31 08:08

   
Dröm 2008-09-01 (dagen efter ovanstående dröm):
av Leif Erlingsson
2008-09-01 (publicerad 2009-10-04 08:48)

Vaknade med mardröm, man tog ifrån mig arbetsredskap – min datorskärm och tangentbord – som jag i drömmen tillsammans med dyr serverdator ägde privat, men det var i drömmen på en arbetsplats där jag som konsult alltså hade egen utrustning.

Leif Erlingsson
2008-09-01 (publicerad 2009-10-04 08:48)

   
Dröm 2008-09-02:
av Leif Erlingsson
2008-09-02 (publicerad 2009-10-04 08:48)

Vaknade med mardröm, åkte tåg, sista vagnen.  Fick veta att den skulle kopplas från, att jag skulle sitta i andra delen av tåget, gick ut.  Insåg att jag måste hämta mina väskor, gjorde det – vet inte varför jag i drömmen sedan gick en omväg (kanske förbi en kiosk eller stations- hall) till resten av tåget, som då hade börjat röra sig.  Jag hann inte ikapp, även om det fanns en plattform bak, bara jag hade orkat springa ikapp. Orkade inte, trots att tåget accelererade så långsamt.  Fattades några meter.

I dagens horoskop för mig i tidningen Metro står det, västerländskt:  Du har problem med att få ett och annat att fungera som du skulle önska.  Mycket rättar dock till sig.  Österländskt:  Lösningen kan komma.

Leif Erlingsson
2008-09-02 (publicerad 2009-10-04 08:48)

   
När jag 2009-10-04 översatte drömmarna till engelska funderade jag på deras innebörd.  Skrev lite om det – men bara på engelska, se längst ned på länken “I dreamt“.