av Leif Erlingsson
2006-10-17

Tidigare publicerad på lege.net.

Padilla Update: Bush has been Torturing American Citizens since 2002
By Mike Whitney

Från http://informationclearinghouse.info/ länksidan:

    Jose Padilla is an innocent man.  His story tells us everything we need to know about the Stalinist regime currently operating in Washington and their utter disdain for human rights, civil liberties and American citizenship.

Kort sagt, de alternativa medierna (här hemma finns de inte?) pratar helt öppet om den nuvarande amerikanska regimen som stalinistisk.

Underminerad svensk demokrati:  Jag ska kvalificera det jag skrev ovan om alternativa medier:  Krigskrönikan och några bloggar som samarbetar mycket intimt med den talar om stalinistiska metoder från USA-infiltratörer, som ska ha underminerat den svenska demokratin.  Jag har inte följt upp just de skriverierna, men jag skrev själv redan för ett år sedan om ett möte “om demokrati” i Sverige som hölls den 28-30 augusti 2005 i en för allmänheten stängd konferens med bl.a. den svenska regeringen.  På denna konferens var Carl Gershman från CIA-fronten “the National Endowment for Democracy” (NED) med.  Den organisation alltså, som sökte störta Venezuelas president!  Och panelen han satt med i? – “Supporting regime change – democratic support or intervention”….  Som kuriosa så var även Eva Golinger från början med på programmet, men Carl Gershman vägrade delta om hon skulle vara med, och därför fick hon strax ett brev om att hon trots att hon var inbjuden nu inte längre fick plats i programmet då hon enligt brevet var “demokratiskt tvivelaktig”, då hon skulle ha uttalat sig nedlåtande om NED:s president, Carl Gershman.  Det var alltså viktigare att ha med en person som störtar främmande regeringar, än en person som försvarar dem.  Förstås.  (Är jag den enda som tycker att vi lever i Bizarro world?  Nej, några andra sådana har ju skrivit här på bloggen, så helt ensam är jag kanske inte.  Men nästan?)

Det var för ett år sedan.  I en mailinglista jag deltar i påpekades att Swedish International Liberal Centre (SILC) är ett lokalt utskott i Sverige av NED, vars uppgifter tidigare sköttes av CIA, men nu står direkt under den amerikanska kongressen.  Och NED har alltså bl.a varit aktiva i att organisera de “oranga revolutionerna” i Ukraina, Georgien och de finansierade även flaggviftande demonstranter med krav på att syriska trupper skulle lämna Libanon.  Och finansierat oppositionen mot folkrörelsen Lavalas på Haiti och aktiva på Balkan när Jugoslavien styckades.  Carl Gershman, ordföranden för denna fina organisation, är – får jag veta – nära personlig vän till Bush.  Och som sagt, för ett år sedan “instruerar” han Persson-regeringen.  Som sedan i stort sett gör en läggmatch, Han-som-bestämde säger att han är trött på att vara statsminister (eller något liknande).  Kanske har sedan även alliansen fått hjälp från NED, Clear Channel och Hill & Knowlton.  Samma krafter påstås ligga bakom valfusken i USA 2000 och 2004.  Hursomhelst hade alliansen här i Sverige media på sin sida.  Kort sagt, “Imperial Democracy” är införd i den svenska lydstaten.

Om man är lydstat till en stalinistisk regim, vad är man då?  Det är kanske för att svaret på den frågan är så smärtsamt, som Sverige inte står upp för mänskliga rättigheter, mot tortyr, längre.  Men ynkligt är vad det är.  Fegisar!  Som sagt, Krigskrönikan har en del funderingar om hur Sverige har manipulerats, men jag har inte kunnat bedöma det materialet och överlämnar därför till läsaren att själv forska vidare. Google är din vän!  Var kreativ!  Uppdatering:  På den krigskrönike-sida jag har arkiverat på denna länk, från 20061018, finns mycket intressant material om denna manipulation.

“Liberalerna” samarbetar genom Swedish International Liberal Centre (SILC) med kretsar inom Cuban American National Foundation (CANF) kopplade till exilkubansk maffia i Miami, och den för sprängningen av ett kubanskt passagerarplan fängslade, från Venezuela förrymde, men av USA beskyddade terroristen Luis Posada Carriles.  Hade man tillämpat den nuvarande stalinistiska amerikanska logiken även på denna terrorist så skulle detta göra folkpartiet till en terrororganisation – tillsammans med Bush-regimen, förstås.

I vilket fall så är snart “de ondas” dagar räknade i USA.  Det håller på att ladda upp till en mycket stor urladdning.  Eller också blir det en “punka”, energin rinner ur “the chaos masters”, och världen böjer av mot en mer sund och kärleksfull framtid.  Jag hoppas det.  Jag vill det.  Vi sitter alla i samma båt, och går den i kvav går vi alla i kvav.  Somliga har glömt det.  Vi som kommer ihåg, måste hjälpas åt.  Göra världen vackrare.  Se det onda, och välja bort det.  Inte vara omedveten.  Vara medveten.  Och välja bort.

TYSTNAD PLUS TORTYR ÄR DELAKTIGHET

Leif Erlingsson
2006-10-17