av Leif Erlingsson
2007-09-14

Tidigare publicerad på lege.net.

Jag funderade också på att sätta rubriken till “Bli en galning du också“.  För de som tycker sig se något utöver det normala i ett gradvis skeende, betraktas ju – det säger erfarenheten från historien – som galna.  Detta omdöme fälls av koncensus, av vad alla andra tycker.  Man frågar varandra, och när dem man brukar fråga säger samma, så är det utrett.  Det var kanske vad som hände Gore Vidal som – det fick jag veta först häromdagen – redan år 2002 fick in en mycket lång och mycket insiktsfull artikel om hur skumt det är med 11 september 2001 i Ordfront.  Fantastisk sak.  Som jag har fått kämpa för att komma till samma insikter, flera år senare.  Men så är jag ju inte med i samma kretsar som Gore Vidal – han är ju kusin till Al Gore, som i sin tur var han som vann presidentvalet år 2000 i USA, men där högsta domstolen helt olagligt beslutade att George W. Bush ändå skulle bli president, och där Al Gore för att inte bråka gav med sig.  Ingen frågade vad folket ville.

Men den där fantastiska artikeln, som redan 2002 sa allt som behövde sägas.  Varför är inte det som står där sedan dess “fakta” i Sverige?  Ja, man kan faktiskt fråga sig hur artikeln alls kom i tryck här…  I USA får Gore Vidal numera inte skriva annat än i sina egna böcker – som dock är mycket lästa, jag har själv flera.  För han håller sig ju inte till manuskriptet.  Han säger sanningen.  Och den som säger sanningen är en galning.  Iallafall om den samlade intelligensian synes ha annan åsikt.

I Lewis H. Laphams bok “Gag Rule: On the Suppression of Dissent and the Stifling of Democracy” (NY: The Penguin Press, 2004) sidorna 163 – 165 citeras ur Milton Mayers “They Thought They Were Free: The Germans 1933-1945″.  Det är ett mycket viktigt citat, som beskriver den gradvisa tillvänjningen av befolkningen till ökad kontroll och minskade rättigheter.  Det kunde vara skrivet för att beskriva det jag och andra ser hända i dag.  “Att leva i den här processen innebär absolut att inte kunna märka den – snälla, tro på mig – såvida man inte har en mycket högre grad av politiskt medvetande och uppmärksamhet än de flesta av oss någonsin haft anledning att utveckla”, står det bl.a.  I mitt fall har jag haft anledning att utveckla sådant medvetande.

Föreställ dig att du efter den tyska riksdagshusbranden, den som förde nazismen och Hermann Göring stabilt till makten (på motsvarande sätt som i dag Dick Cheney är vid makten), föreställ dig att du efter denna hade ifrågasatt om det verkligen var den där sinnesslöa pojken Marinus van der Lubbe som Göring såg till blev avrättad för branden som låg bakom, skulle du då inte automatiskt bli betraktad som galen du också – eller kommunist, som de ju spärrade in…  (Det funderade man på även här i Sverige förresten.)

Tänk om “galningarna” med sina irrelevanta insikter och onödiga åsikter hade fått råda…  Då hade det kanske, hemska tanke (OBS: IRONI), inte blivit någon judeutrotning!  Något att tänka på, en dag som i dag, den 14 september 2007 som – om försynen är oss nådig – inte innebär nya hemskheter.  Dock finns oroande tecken:  USA har kärnvapen på vift – de ska leta efter dem i dag, då hela deras flygvapen i USA ska stå på marken av denna anledning – och förra onsdagen mördades den republikanska kongressledamöten Paul Gillmor från Ohio i sitt hem.  Det som gör detta oroande är att han undersökte en serie misstänkta optionsaffärer där någon satsade miljarder dollar på att marknaden skall falla med 50% till den 21 september…

Leif Erlingsson, “galning”, och stolt över det! :)
2007-09-14

Andra bloggar om: , , ,

TILLÄGG, 2007-09-19:  Fler “Irrelevanta insikter och onödiga åsikter” i