av Leif Erlingsson
2005-08-12

Tidigare publicerad på lege.net.

Om att politiker vill förbjuda…  (“du kommer inte att få höra detta av våra politiker – som vill förbjuda spridande av denna typ av information. “Verklighetskontroll” kallade Orwell det.“)  Det jag syftar på är ett förfluget uttalande av vår justitieminister, Thomas Bodström, när han i en radiodebatt med Åsa Linderborg i P1 den 2 augusti angående hans förslag om ökad övervakning av vanliga medborgare hade antytt att det var Åsa Linderborg och hennes synpunkter som var samhällsfarliga.  Åsa Linderborg hade vad jag förstår gjort liknande kopplingar till totalitarism som jag själv gör.  Jag har kvar en sparad Real Media fil med debatten ifråga, om någon vill kolla upp bakgrunden.  leif@lege.com.

Justitieminister Thomas Bodström i P1 morgon den 2 augusti 2005 kl. 07:21-07:30, 2 min och 25 sekunder in i diskussionen, som handlade om hans förslag om ökad övervakning av vanliga medborgare:

    Men det som just nu, i den här debatten, är största faran, det är personer som Åsa Linderborg, som sitter och hittar på, som jämför terrorist-bekämpning med utvidgat samarbete med Hitler, som hon gjorde i gårdagens artikel

Leif Erlingsson
2005-08-12