av Leif Erlingsson
2008-04-11

Tidigare publicerad på lege.net.

Enligt The Associated Press i Israeliska HAARETZ.com 2008-04-09 så sa det israeliska utrikesministeriet i tisdags att Israel inte kommer att släppa in den FN-utnämnde människorättsobservatör som har att undersöka den Israelisk-Palestinska konflikten till vare sig Israel, Gaza eller Västbanken.  Detta sedan Richard Falk, tjänstemannen ifråga, står fast vid att jämföra Israelerna med Nazisterna.

Något Haaretz förbigår men som The New York Sun 2008-04-10 publicerar är att samme FN-tjänsteman, Richard Falk – som enhälligt utsågs till sitt uppdrag den 26 mars 2008, och är “Milbank professor of international law emeritus at Princeton University” -, även är pådrivande för en ny officiell kommission för att studera vilken roll de neokonservativa (den amerikanska regeringen!) kan ha haft i 11 september 2001 dåden.

Många inflytelserika personer har påpekat att 11 september 2001 dåden måste ha utförts av statliga säkerhetstjänster.  Israeliska Mossad, amerikanska CIA m.fl. organisationer har nämnts som troligen inblandade i planering och utförande.  Den viktigaste japanska oppositionspolitikern Yukihisa Fujita (som jag tidigare har skrivit om) har enligt Prison Planet den 30 mars 2008 sagt på “the Alex Jones Show” att en möjlig ny undersökning av 11 september mörkläggningen skulle kunna ledas av internationella parlamentariker han hade varit i kontakt med, eller av FN självt.

Till sist en liten brasklapp om Richard Falk.  Han gjorde en tabbe den 16 februari 1979 när han i en ledare för New York Times prisade Ayatollah Khomeini och kritiserade hur illa den senare behandlades i amerikansk press, när den senares student-supporters nio månader efteråt invaderade den amerikanska ambassaden i Tehran och höll 52 som gisslan i 444 dagar.  Detta bör vi veta, för vi kommer att få det i ansiktet, när vi berättar om Richard Falk och 11 september.

Leif Erlingsson
2008-04-11

TILLÄGG, 2008-12-18:  December 17, 2008, meddelar Jan Oberg, Transnationella Stiftelsen för Freds- och Framtidsforskning (T F F), att Haaretz.com i en ny artikel om varför Israel inte tar emot FN:s människorättsobservatör Richard Falk i [början av] artikeln kommer med den oriktiga uppgiften att Richard Falk skulle ha jämfört Israel med Nazismen.  Eftersom jag i bloggartikeln ovan refererar en tidigare liknande uppgift av samma slag, och därtill från samma källa, så ser jag mig moraliskt tvingad att här införa denna brasklapp i efterhand att uppgiften ser ut att vara lögnaktig.