av Leif Erlingsson
2006-04-16

Tidigare publicerad på lege.net.

Hur gick det egentligen till, när vi tog till oss den numera allmänna meningen om terrorattackerna i New York för några år sedan?

Vi kommer ihåg att TV om och om igen visade bilder på tornen som träffades av flygplan.  Vita Huset talade efter bara någon dag om att Usama bin Laden var skyldig.  Talibanerna i Afghanistan erbjöd sig att utlämna Usama om bara USA visade bevis på hans skuld.  Men det vägrade Vita Huset som tycktes resonera att inga bevis ska behövas när de talar om hur det ska vara.  Talibanerna förväntades lyda ändå.  I samma veva sa Vita Huset till hela världen att “antingen är ni med oss, eller mot oss”.  För en elit känslig för att vända kappan efter vinden kunde det väl knappast sägas tydligare: “Vi har tolkat verkligheten åt er, och ni gör säkrast i att acceptera vår tolkning, `or else’”.  För den som har läst t.ex. William Blums CIA & USA:s VERKLIGA UTRIKESPOLITIK så är det ingen hemlighet hur det går med olydiga länder.  I religionen hotar man med eviga straff om man inte lyder gudens lagar.  Den piskan fungerar nog lika bra på sekulära personer, bara de tror att straffet är verkligt.

De så kallade bevis som senare producerats är starkt ifrågasatta som fabricerade.  T.ex. kan man visa att den Usama bin Laden som på ett videotape sa att han var inblandad inte är den verklige bin Laden.  Inga riktiga bevis för någonting – vi förväntas bara automatiskt tro på allt som kommer från Washington.  Och vi är så rädda att vi nästan skiter på oss: VI TROR!!!  Ja, vi fattar kanske inte medvetet hur programmeringen gick till, men vårt undermedvetna fattar vad som står på spel.  Det är säkrast att rätta sig i leden!  Det är väl också därför ingen reagerar på inskränkningarna i demokratiska fri- och rättigheter.  Vi har tagit emot beteendeprogrammeringen och utför nu programmet.

Vita Husets berättelse, inprogrammerad i oss med både piska och morot, får inte ifrågasättas utan ska endast accepteras, utan bevis.  Liksom med religiösa trossatser i olika religioner bemöts ifrågasättanden med tystnad.  Och vi bekräftar varandra i denna historie-myt.  Tidningar, tidskrifter, böcker, TV, radio.  Alla förutsätter och bygger vidare på denna nu etablerade själv-bekräftande representation av vad som hände, så att all ny information måste tolkas genom filtret av denna representation.  Därför kan information som står i strid med myten inte tränga igenom.  Därför är vi nu fast i detta program, denna programmering, denna myt.  Nu sitter den.  Går inte att ta bort.

Men är den sann?

Intelligenta människor kan sitta fast i de mest märkliga trosföreställningar hela sina liv, utan att kunna ta sig ur systemet.  Just därför att all ny information filtreras genom deras trosföreställningar, så att inget som står i strid med deras föreställningar kan tränga in.  Inte så länge de är trogna sina trosföreställningar.  Ändå ramlar somliga ur sina olika föreställningar.

Vad gäller terrorattackerna i New York så har personer som genom sitt fack – t.ex. att de är insatta i underrättelsetjänsternas halvvärldar – haft insikter som gått lite utanför medelsvensons ofta först ramlat ur den allmänna meningen.  Som t.ex. den tidigare chefen för avancerad rymdprogramutveckling under presidenterna Ford och Carter, mycket känd som kritiker av Ronald Reagans stjärnornas krig program (Star Wars missile defense program), Dr. Robert M. Bowman, Lt. Col., USAF, ret.  Han säger att vicepresidenten är den huvudmisstänkte för terrorattackerna i New York genom att stänga av USA:s luftförsvar för att på så sätt möjliggöra attackerna, och att den officiella versionen av vad som hände den 11 september 2001 är en konspirationsteori och att militärövningarna i luftrumment den där dagen var en täckmantel för anfallen.  Eller en tidigare tysk försvarsminister – Andreas von Bülow – som säger samma sak.  En tidigare brittisk parlamentsledamot – Michael Meacher – likaså.  (Googla Andreas von Bülow och Michael Meacher, gärna tillsammans.)

Även fysiker, arkitekter, ingenjörer o.s.v., o.s.v., som p.g.a. någon egen fackkunskap inte får det att gå ihop, börjar ofta ifrågasätta den allmänna meningen.  Somliga lägger mycket tid och skriver vetenskapliga avhandlingar.  I USA visar undersökningar nu att mer än hälften av befolkningen tror att vicepresidenten åtmindstonde är skyldig till att avsiktligt och med berått mod ha stängt ned luftförsvaret för att attackerna skulle kunna lyckas.  Det är nämligen så att normala rutiner annars skulle ha förhindrat en sådan här sak per automatik.

Men vad tror vi?  Har vi blivit programmerade?  Tror vi att det bara är propellerhattar som ifrågasätter den allmänna meningen (i Sverige!) om dessa attacker?

Leif Erlingsson
2006-04-16

2006-07-11:  Ovanstående artikel infördes i Miljömagasinet 7 juli 2006 årg 26 nr 27 sidan 12. Dr. Robert M. Bowman, som nämns i artikeln, beskrevs i den versionen som “den tidigare chefen för stjärnornas krig programmet under presidenterna Ford och Carter, Dr. Robert M. Bowman, Lt. Col., USAF, ret.“.  Uppgiften är väl spridd i amerikanska medier, men felaktig [2006-07-27: nej, se nedan!], och därför nu ovan korrigerad till: “den tidigare chefen för avancerad rymdprogramutveckling under presidenterna Ford och Carter, mycket känd som kritiker av Ronald Reagans stjärnornas krig program (Star Wars missile defense program), Dr. Robert M. Bowman, Lt. Col., USAF, ret.“.  (Källa bl.a. http://scholarsfor911truth.org/ArticlesWikipedia.html)

2006-07-27:  Se ovan.  Den ursprungliga uppgiften var trots allt korrekt, då programmet under presidenterna Ford och Carter faktiskt löd under “avancerad rymdprogramutveckling”.  Det ändrade sedan i Ronald Reagans version av programmet namn till stjärnornas krig programmet (Star Wars missile defense program). Men den nuvarande lydelsen (se ovan) är ännu mer korrekt, och står därför kvar.